Aankomst in Jaipur
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
19 September 2004 | India, Jaipur
Namaste,
Bedankt allemaal voor jullie lieve berichtjes! Ik ben ondertussen aangekomen in Jaipur. Gister met de trein van Delhi (6.10 am) naar Jaipur (11.00 am) gegaan. Op het station werd ik opgehaald door twee mensen van Aiesec, dus dat was allemaal prima geregeld. Nitin (een jongen van Aiesec) heeft me gister rondgetourd per scooter en alles een beetje laten zien. Het lijkt hier allemaal wat gemoedelijker dan in Delhi, zowel de mensen als het verkeer. Tot nu toe heb ik allemaal lieve kindjes die gaan poseren op de foto en aardige mensen gezien. Ook het weer is aangenamer (wel 36 graden, maar minder vochtig dan in Delhi). Gister ben ik ook nog gaan stappen met Nitin, op een feestje dat mijn baas had georganiseerd (zelfs mijn baas lijkt aardig). Er waren allemaal Indiase families...die allemaal met mij wilden dansen: erg grappig moet ik zeggen. Naderhand nog naar een 'club' geweest. De baco's vloeiden rijkelijk, dus daar was het ook erg gezellig ;). Alleen gaan ze hier nog steeds uit hun dak op de nighttrain ;). Vandaag heb ik een beetje uitgeslapen, mijn kamer ingeruimd, rondgelopen in Jaipur en foto's gemaakt (die kan ik helaas nog niet laten zien want er zit geen usb-poort op deze computer). Ik deel mijn kamer met een Japanse, die rechtstreeks afkomstig had kunnen zijn uit het carnavalfestival (efteling). Het huis met nog een aantal andere internationale studenten lijkt ok, alleen is de keuken zo ranzig dat ik er niet durf adem te halen, wegens besmettingsgevaar! Volgens mij ben ik wel grotendeels over mijn cultuurshock heen, nu alleen nog wennen aan het huis, dan gaat het helemaal goedkomen hier. Ik heb alleen echt niet het idee dat ik hier een half jaar blijf. Jullie horen snel weer van mij. En ik hoop jullie dan ook foto's te kunnen laten zien.. x Lau
19 September 2004 - 11:42
Maria:
Ha die Laura, ik ben blij dat je goed opgevangen bent door die Aiesecmensen. Nu nog wennen aan dat vieze huis. Ik ben al je ervaringen aan het copieëren en verwerken zodat je er een mooi aandenken aan overhoudt. Missen je xxxxxx (ook heel veel xjes van Nikkie) -
19 September 2004 - 12:56
Xxx Esmee:
oi laura
hoe gaat het met jouw
met mij gaat het goed
is het leuk in jaipur nou dat was het xxxxxx esmee -
19 September 2004 - 18:24
Isabelle:
Hey Lau,
Goed te horen je heel aangekomen bent! Hoop niet voor je dat die Japanse ook Eftelingcarnavalgeluiden maakt... Misschien in plaats van de alco te drinken ermee door de keuken, desinfecteert misschien een beetje... Ben benieuwd naar de foto's.
x Isa -
19 September 2004 - 18:53
Miriam En Valery:
Hoi Laura!
We kregen net van Marco te horen dat je deze site hebt. Wel gaaf, want dan kunnen we alles volgen wat je daar allemaal beleefd!
In ieder geval veel plezier daar in het verre India en geniet ervan!
Miriam en Valery -
20 September 2004 - 07:59
Marit:
Hi Lau,
fijn dat iedereen zo aardig is en dat je goed bent opgevangen door Aiesec! Ben wel benieuwd naar de foto´s hoor, dan kan ik me er meer bij voorstellen, ook 1 maken van de keuken he, als je er in durft ;) Tot zsm, x Maar -
20 September 2004 - 10:58
Pascal:
He Lautje, ik lees dat de buitenlandse keuken erg smakelijk is?! wij hopen dat je er een leuke tijd zult hebben en zien graag uit naar je eerste foto's.
Groetjes en heel veel suczeven. Pascal en Roosje -
20 September 2004 - 18:30
Yuri:
lautje!
goed bezig,dikke kus uit costa rica. -
21 September 2004 - 04:48
Sarita:
He Moppie,
Blij te horen dat het wat beter lijkt dan Dehli.
Wat betreft die keuken, ik dacht dat je wel wat gewend was in de Hertogstraat, maar blijkbaar kan het toch erger!hihih. Hoop dat het werk een beetje leuk is.
Dikke kus Sarita -
21 September 2004 - 14:26
Johan V.d. Veeken:
Hoi Laura,
Intussen al een beetje ingeburgerd daar. Zo te lezen heb je het wel naar je zin. In 't casino missen we je al en zijn we ook wel een beetje jaloers. Wat is er overigens mis met nigttrain (haha). Veel plezier en succes. Groetjes Johan. -
23 September 2004 - 06:18
Horac:
He lautje,
goed om te horen dat alles bevalt, behalve de keuken dan. Maar in eettentjes op straat eten zal denk ik net zo gevaarlijk zijn! Heb je al een rode stip op je voorhoofd? Ben erg benieuwd naar de foto's.
Groetjes
PS: heb je je beide nieren nog?