Udaipur; day 1 - Reisverslag uit Udaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu Udaipur; day 1 - Reisverslag uit Udaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu

Udaipur; day 1

Door: Ian

Blijf op de hoogte en volg Laura

05 Oktober 2008 | India, Udaipur

Na een nogal hobbelige en slapeloze treinreis van 11 uur komen we aan in Udaipur. Het hotel had aangeboden om ons op te halen van het station wat best wel ok was.

Udaipur is vooral bekend van de James Bond film "Octopussy" en dan vooral de cirkelzaag scene in het paleis op het water.

Aangekomen in het hotel maken we best wel wat spectaculairs mee, aangekomen op de tweede verdieping horen we erg hard gestamp naast ons, een mensengrote aap landt naast ons en duikt door de balustrade op een ander dak, je weet niet wat je meemaakt. De aap land op het dak beneden het hotel en jumpt alsof het niks is naar de volgende rooftop en verder en verder, supersnel en vreselijk lenig zien we hem tot rust komen 5 daken verder.

Aangezien we nogal slecht hebben geslapen besluiten we te gaan zwemmen in het voormalige gastenverblijf van de Maharadja naast het city palijs. Die Maharadja's weten wel hoe het hoort met luxe. Ooit wel eens een zwembad van puur marmer gezien? Het uitzicht van dit 5 sterren hotel is adembenemend, je kijkt vanuit hier over het meer en het paleis uit Octopussy. Udaipur is een van de mooiste plekken op aarde welke ik ooit heb mogen aanschouwen, werkelijk overal waar je kijkt zie je de pracht en praal en ik kijk mijn ogen dan ook uit, ik kan me voorstellen dat de art director van de bond film hiervoor gekozen heeft, het is een echt bestaand film decor en je waant je in een sprookje.

Dat Udaipur een schaduwkant bezit ervaren we dan al snel. We besluiten namelijk om naar het monsoon palace te gaan welke gesitueerd is op een berg welke uitkijkt op Udaipur zelf.

Onderweg laten we ons de meest vreselijke attractie ever aansmeren door een sympathiek ogende riksja driver. Een zogenaamde "My friend" culture drag laat ons haarfijn zien hoe cultuur niet ervaren moet worden. Het ging ogeveer als volgt: > "My friend" > "Nice music from [vul naam in van streek in India]" > "Now you pay artist" > "Next, nice museum" (kindergarten produceert beter artwork) > Us: "we really need to go now, sir!" en dit bij elke streek in India.

Aan het einde wist hij ons ook nog met droge ogen een tip te vragen. welke we hem dan ook gaven; burn this place A.S.A.P.!

note to myself: inform lonely planet, ook A.S.A.P.

Hierna zijn we naar Monsoon palace vertrokken via een steile klim en enkele bergdorpjes. Aangekomen konden we nog net genieten van de prachtige ondergaande zon.

Teruggekomen in ons hotel hebben we lekker gegeten op ons rooftop terrace en genoten van het uizicht welke dit terras ons boodt.

• 05 Oktober 2008 - 12:57

Ian:

@Jan: De foto's volgen in Nederland aangezien ik hier niet de beschikking heb over raw format editing, moet jou tegenwoordig toch iets zeggen ;). Groet!

• 05 Oktober 2008 - 13:03

Nikkie:

Alweer zo'n leuk bericht!!
    wat bizar van die aap!! (was het niet toevallig zo'n man verkleed als hanuman ;)) Haha

xxxx

• 05 Oktober 2008 - 13:03

Maria:

Ha Lau en Ian, wat een snelle bijwerking van jullie site. Een geweldig verhaal. Dat er zo'n grote apen in India voorkomen dat wist ik niet. Was wel schrikken zeker. Hebben jullie daar ook foto's van gemaakt??
    xxxxxx

• 05 Oktober 2008 - 13:43

Margriet:

Hey Laura & Ian! Wat cool dat jullie in India zitten. Lau, doe iedereen in Jaipur de groetjes (vooral die jongen van de Mister Beans).

Geniet van dit prachtige land bofkonten!

Liefs,
    Margriet

• 05 Oktober 2008 - 16:25

Ewoud:

Hallo Laura!

Leuk om je verhalen te lezen. Je bent dus weer terug in India?! Ben jaloers! Staat bij mij zeker hoog op het verlanglijstje.... Wat vind je er tot nu toe van? Zie sowieso dat je er een behoorlijke lijst met bezochte landen op na houdt. Goed bezig ;-). Nou, geniet ervan, laat je niet oplichten en voor als je weer in NL bent: gezellig om een keer bij te praten?

Groet, Ewoud

• 05 Oktober 2008 - 16:43

Doreth:

Ga toch gauw even 'octopussy' bekijken vanwege die mooie beelden. probeer jullie te zien op jullie reis, dit grote kleurrijke land, zo anders als het jullie bekende Nederland...wat een geweldige zelfontplooing. geniet er samen van en laat ons nog wat foto'zien. Liefs voor julliebeiden.Mam.

• 05 Oktober 2008 - 18:42

Jan:

Goed verhaal. Octopussy, Maharadja's, apen en malafide riksja-drivers. En als je alles hebt ehad: genieten op je rooftop. Ian, je kunt de foto's misschien raw plaatsen. Pak ik ze vervolgens wel op.

xxx

• 08 Oktober 2008 - 08:55

James:

Hallo Lau en Ian,
    Wat een verhaal. Het is net een film. Ik ben blij dat jullie veilig zijn aangekomen. Ik ben benieuwd naar jullie vervolg verhalen.
    James

• 08 Oktober 2008 - 12:42

Orit:

Hi Laura en Ian,

Leuk om jullie verhalen te lezen!! Geniet ervan! Ben benieuwd naar wat jullie allemaal nog gaan meemaken!

X Orit

• 08 Oktober 2008 - 14:19

Michael:

Hi Lau&Ian!
    Leuk om jullie verhalen te lezen! (Vooral de bokito-gate Part2) ik heb de foto's ook gecheckt, en het ziet er echt heel mooi uit! Ik benieuwd na jullie volgende verhalen!
    Groetjes Michael x

• 08 Oktober 2008 - 15:47

Micha En Martine:

he luitjes,
    wat een verhaal zeg van die aap. maken jullie weer mee!!we zijn erg benieuwd naar de foto's en de rest van jullie belevenissen.zo lief dat jullie aan m'n verjaaardaag hebben gedacht, super lief. geniet en tot snel!? bij jullie volgende verhaal.
    x martine en micha