Udaipur: last day - Reisverslag uit Udaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu Udaipur: last day - Reisverslag uit Udaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu

Udaipur: last day

Door: Ian

Blijf op de hoogte en volg Laura

09 Oktober 2008 | India, Udaipur

In de ochtend zijn we naar het "city palace" vertrokken voor een bezichtiging. We waren de vorige dag nog langs dit paleis gekomen omdat dit de enige betaalde route is naar de gastenverblijven van de Maharadja welk natuurlijk ook de eigenaar is van het city palace.

Het paleis is beroemd om zijn Havelli's en zijn uitgebreide collectie wapens. Ik zelf dacht dat de indier nogal egoloos leefde, maar maharadja's staan hier kennelijk boven.

Anyways, leuke collectie van schilderijen van de dikke pad kunnen bekijken die zichzelf helemaal te gek vond met zijn vrouwen, wapens en bezittingen (Mtv is er niks bij).

Eigenlijk wilde ik de vorige dag nog wat foto's maken van het gastenverblijf van de maharadja, maar helaas had ik toen mijn camera niet bij me. Vandaag kon ik dankzij Lau voor de herkansing gaan.

Laura spreekt vloeiend Hindi wat vaak erg handig is. Zo ook deze keer, we mogen foto's maken van het balkon van een van de slaapkamers van de Maharadja welke een geweldig uitzicht geeft over het meer met het lake palace.

In de avond gaan we dankzij een tip van gasten in het hotel eten bij een nieuw restaurant welke Ambrai heet. Het ligt onwaarschijnlijk mooi ten opzichte van het lake palace en we zien vanuit het terras de schaduw van de radjastani dancers op de muur geprojecteerd, een beeldschoon effect en leuke teaser om in het lake palace te gaan eten, wat we dan ook niet gedaan hebben.