Update - Reisverslag uit Jaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Jaipur, India van Laura - WaarBenJij.nu

Update

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

26 September 2004 | India, Jaipur

He allemaal,

Vanwege de vele verzoeken, is hier een update van mijn dagelijks leven in Jaipur. Tja wat doe ik hier de hele dag.. Iedere dag sta ik rond een uurtje of half 10 op, behalve als ik naar yoga ga ;) (dan moet ik er om half 6 uit). Op zakelijk vlak is er nog maar weinig veranderd. Zo nu en dan wordt ik gebeld voor een meeting met mijn baas. Niet dat ik iets kan bijdragen aan deze meetings, ik zit er meer bij als roomdecoration. Je moet het je voorstellen: twee Indiers, die druk met elkaar aan het dicussieren zijn in hindi & engels en ondertussen bellen met hun mobiel en ik die erbij zit als het derde wiel aan de wagen (maar wel in formele kleding).. Als er geen meeting is werk ik samen met Nitin aan voorstellen voor mogelijke events. Aangezien ik nog geen kantoor heb, werk ik samen met Nitin in een coffeeshop (uiteraard met een cappucino) of thuis. Er gaan alweer volop roddels rond dat ik een geheime relatie heb met deze indier.. Ze vinden mijn verhaal dat ik geen kantoor heb, maar een zwak excuus (maar ja het is niet anders). De meetings zijn meestal 's avonds, dus vaak eet ik met mijn baas of met nitin. Op woensdag avond is er altijd een traineedinner, dan gaan we met z'n 30-en ergens wat eten en naderhand borrelen bij iemand thuis (erg gezellig, want er zijn best veel leuke trainees). Op vrijdag / zaterdag is er meestal ook een feestje of gezamenlijk eten. In het weekend worden ook vaak trips georganiseerd naar andere steden enzo (door trainees). Maar daar heb ik nog niet aan deelgenomen, vermaak me nog wel in Jaipur. Misschien ga ik volgens weekend naar Jaisalmer. Vandaag (zondag), ook hier rustdag, ben ik wezen shoppen met Margriet in de Pink City. Erg leuke slippers gekocht (tja tis hier toch nog 34 graden) en een papaja. Het onderhandelen gaat met al erg goed af (dat moet bij alles om een redelijke prijs te krijgen). Een voorbeeld: ik wilde een sjaal kopen (ja dat dragen ze hier ondanks de warmte), vraagt de verkoper van de bazaar 750 rps. Ik was erg pissed, want hij wilde me duidelijk afzetten. Ik bied 75 rps. Hij over de zeik want hij was zogenaamd beledigd. Ik was ook beledigd omdat hij me zat te bedonderen. Uiteindelijk loop ik boos weg en komt ie achter me aan dat ik de sjaal voor 75 rps (ongeveer 1.50 euro) kan kopen. Maar ik heb m uit principe niet gekocht.. Ook in India heb ik mijn principes ;). Toen we vier bazaars verder waren riep ie nog steeds "Miss 75 rps".. Soms wel vermoeiend (want dit moet echt bij alles, ook bij riksja's enzo), maar weglopen is verreweg de beste tactiek. Naderhand zijn we lekker gaan zwemmen in een vijfsterren hotel, ff helemaal weg uit de chaos.. Nog wat gaan eten en naar een coffeeshop gegaan en nu typ ik dit bericht! Dit was mijn week in het kort.. Ik heb trouwens een nummer waar jullie mij kunnen bellen of sms'en: +919829317896. Hopelijk hoor, spreek of zie ik jullie snel.. Ga nu slapen, morgen vroeg op voor Yoga!

x Lau

• 27 September 2004 - 07:02

Maria:

Ha, die laura. Ik begin ook zin te krijgen om naar India te komen werken want dat leventje van jou bevalt me wel. Tot nog toe weinig stressen. Ga ik ook als kamerdecoratie solliciteren.Leuk dat je aan Yoga doet( bij die sikh uit het vliegtuig??? )Heel veel groetjes en xxxxxjes Maria.

• 27 September 2004 - 07:58

Lisenka:

he meissie,leuk om nog even voor vertrek te lezen wat je allemaal uitspookt daar! Thanx voor de tip over de kleren, had ik zelf ook al bedacht, maar dan nog valt het tegen om al je kleren in een backpack te krijgen. Hoe formeel zijn jou kleren als je moet werken? Ik ga snel nog de laatste dingen regelen; morgen vliegen. Ik ga trouwens naar chennai, oostelijke kust. Wel een eind van je vandaan, maar who knows??? ik hou je op de hoogte!
    x, lies

• 27 September 2004 - 11:24

Sharon:

Hey lau, Leuk om te zien wat je allemaal doet daar!ziet er allemaal wel ok uit als ik het zo lees, ben erg benieuwd naar de fotos!enjoy your time! dikke zoen sharon

• 27 September 2004 - 12:53

Ilse:

heee Lau!!

Klinkt spannend allemaal: yoga, roomdecoration!! Krijg steeds meer een idee van hoe het daar gaat, denk ik! Goed om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Geniet ervan!!

Dikke kus, Ilse!

• 28 September 2004 - 05:42

Mirjam:

Hey Laura,

De verhalen lees ik met plezier, het klinkt allemaal erg spannend! Ik hoop snel foto's online te kunnen zien, want ik wordt steeds nieuwsgieriger. Ik hoop dat je baas een beetje van zijn wisselende buien afkomt en dat je ons snel kunt berichten van je eerste geslaagde evenement!

Groetjes, Mirjam

• 28 September 2004 - 12:09

Meyke:

Heej Lau, ben blij dat het je allemaal zo goed bevalt! Dat is natuurlijk ook maar even afwachten... Maar beginnen als decoratie lijkt me niet verkeerd, hoewel dat natuurlijk ook wel snel gaat vervelen!Hoop dat je snel wat meer kan gaan doen. Hier gaat het allemaal prima, scriptie vordert, kan waarschijnlijk in december afstuderen.

x, Meyke

• 28 September 2004 - 22:24

Isabelle:

Hey!

Tsjaa... daar heb je dan al die jaren voor gestudeerd, om mooi te zitten zijn tussen twee Indiers... gaat vast wel helemaal goed komen. Wat je stiekeme affaire betreft lijkt het wel een beetje op een niet nader te noemen bedrijf waar je gewrkt hebt... ha ha ha. Hoef je dat ook niet te missen!

Ben ook erg beniuewd naar de beelden van Lau in India...

groetje Isa

• 30 September 2004 - 14:14

Tineke:

Hi Miss.Three
    klinkt allemaal ongeloofelijk geniet ervan zolang als je kan.
    Ciao en "decorreer "ze.
    Tineke.

• 30 September 2004 - 14:37

Sarita:

He Lau,

Hoop dat alles goed met je gaat en dat je je al wat nuttiger hebt gevoeld deze week. Ben erg benieuwd naar je foto's.
    Ik mis je! Dikke kus S xxx